program facturare, rapoarte vanzari, facturi, registru casa, stocuri

asistenta legislatie feedback

DOCUMENTATIE

STARTLucruri general valabile

Fiecare sectiune principala a aplicatiei este accesibila prin intermediul menu-ului principal din partea de sus. Acolo unde este necesar, un submenu se va deschide cu optiuni suplimentare.

Daca aveti o lista de produse, clienti, documente, etc.. dand dublu click pe o intrare veti deschide un formular de modificare.

Fiecare formular de modificare are in partea de jos urmatoarele butoane:
  • "Salveaza" - inchide formularul si salveaza datele introduse
  • "Inchide" - inchide formularul dar nu salveaza datele introduse
  • "Sterge" - sterge intrarea curenta - produsul, clientul, etc.. deschis in formular
  • "Istoric" - deschide in partea dreapta un tabel cu toate modificarile aduse intrarii curente de de-a lungul timpului. Puteti vedea ce operator, cand si cum a modificat produsul, clientul, etc.. deschis in formular.

In momentul in care salvati un formular puteti primi mesajul "Formular invalid - Campurile in rosu sunt incorecte". Acest lucru inseamna fie ca ati completat gresit anumite campuri, fie le-ati lasat goale desi sunt obligatorii.
Deschidere Economis pentru prima data

In momentul in care deschideti Economis pentru prima data, veti vedea urmatorul mesaj de atentionare: "Atentie! Va rugam completati urmatoarele date, fara ele aplicatia nu va fi 100% functionala". Este vorba despre definirea unui operator (fara un operator definit nu veti putea salva data), a datelor companiei (fara datele companiei documentele emise vor fi incomplete) si a seriilor documentelor emise.

Puteti completa datele lipsa, dand click pe link-ul aferent: "Operator", "Companie", "Serii documente" - text subliniat albastru. Veti fi redirectionat automat la sectiunea din aplicatie ce permite completarea acestor date.
Definire companie

Se va deschide un formular cu o serie de campuri obligatorii ce identifica compania: denumire, forma juridica, C.I.F, adresa, banca, etc.. Dintre aceste campuri obligatorii, campul "platitor de T.V.A." va scoate/adauga de pe toate documentele emise toate campurile legate de T.V.A. De exemplu, daca emiteti o factura si compania este definita ca nefiind platitoare de T.V.A, coloana si totalul de T.V.A nu vor aparea.

Urmeaza o serie de campuri facultative: telefon, fax, website, email. Daca le completati, vor aparea pe documentele emise. Daca sunt lasate libere, nu vor aparea si nici nu vor ocupa spatiu gol pe documentele emise.
Definire operator (optional)

Un operator este o persoana ce acceseaza si face modificari in Economis pe baza unui username si a unei parole. In momentul in care emite un document, datele sale personale (nume, serie buletin, CNP) sunt introduse automat in cadrul documentului. Orice modificare facuta de un operator, este automat inregistrata. In acest fel, accesand istoricul unui produs, client, agent de vanzare, etc.. puteti vedea ce operator, la ce data, ce modificari a facut. Operatorii pot avea grade diferite de acces in program putandu-le fi restrictionat accesul numai la anumite module.

Se va deschide un formular cu o serie de campuri ce definesc un operator: nume, serie buletin, cnp, username si parola, zone acces, etc. Daca nu definiti cel putin un operator cu un username si parola valida, programul nu va fi protejat de acces neautorizat. Functionalitatile acestor campuri sunt explicate in paragraful de mai sus.
Definire serii documente

Seriile documentelor sunt editabile din sectiunea setari->format documente. Selectati "Tip document" (factura, proforma, aviz, chitanta) si introduceti "Serie document". Pentru a salva modificarile, dati click "Salveaza". Nu treceti de la un tip document la altul fara a salva documentul curent, veti pierde modificarile facute.

Pentru mai multe detalii privind personalizarea documentelor va rugam accesati, documentatie -> setari.
Functionalitati noi v1.40:
- in cadrul formularului optional de autentificare utilizator pe baza de username si parola, parola nu mai este limitata decat la litere, putand contine orice caracter alfanumeric

Functionalitati noi v1.39:
- formatul documentului "chitanta fiscala" a fost completat cu campuri aditionale privind datele de inregistrare juridica si fiscala ale platitorului, conform preverilor Ordinul Ministerului Economiei si Finantelor nr. 3512/2008 privind documentele financiar-contabile care a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 870 din 23.12.2008 si a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2009.
- la printarea sau exportul registrului de casa, sumele totale au acum decat 2 cifre dupa virgula

Functionalitati noi v1.36:
- import curs BNR in cadrul facturilor
- rapoarte noi comparative privind scadenta facturi pe clienti, sume de incasat, zile intarziere, etc.
Detalii
In format PDF:
- factura
- proforma
- aviz
- fisa gestiune
- registru de casa
- dispozitie de incasare / plata
Detalii
Imagini cu aplicatia Economis:
- stocuri,
- clienti,
- facturare,
- rapoarte,
- setari aplicatie. Detalii
Program gratuit | Module disponibile | Documentatie | De ce economis? | Contact
©2009 Emax Media S.R.L.   Prin utilizarea acestui site sunteti de acord cu termenii si conditiile de utilizare.
Tel: 021-2105366, Fax: 031-1028000