program facturare, rapoarte vanzari, facturi, registru casa, stocuri

asistenta legislatie feedback

DOCUMENTATIE

SETARI APLICATIEAccesati aceasta sectiune prin intermediului butonului "Setari" din menu-ul principal al aplicatiei. Dand click pe acest buton se va deschide un submenu continand toate optiunile de mai jos.

Companie

Campuri obligatorii ce identifica compania: denumire, forma juridica, C.I.F, adresa, banca, etc.. Campuri facultative: telefon, fax, website, email. Daca le completati, vor aparea pe documentele emise. Daca sunt lasate libere, nu vor aparea si nici nu vor ocupa spatiu gol pe documentele emise.
Agenti vanzari

Lista cu agentii de vanzare. Dand dublu click pe o intrare se va deschide un formular de modificare agent vanzari. Puteti adauga agenti noi prin intermediul butonului "Agent nou".
Operatori

Un operator este o persoana ce acceseaza si face modificari in program pe baza unui username si a unei parole.

Fiecare modificare facuta de un operator este inregistrata si poate fi accesata prin butonul "Istoric" prezent la sfarsitul majoritatii formularelor de modificare: modificare produs, categorie produs, client, agent vanzari, operatori, companie.

Lista cu operatorii definiti. Dand dublu click pe o intrare deschideti formularul de modificare operator. Puteti adauga operatori noi prin intermediul butonului "Operator nou".
Personalizare documente

Selectati tipul de document ce doriti sa-l personalizati prin intermediul menu-ului drop down "Tip document": factura, proforma, aviz, chitanta.

Definiti seria documentului respectiv prin campul "Serie document".

Fiecare document are unul sau mai multe variante de cum va arata printat. Puteti sa alegeti varianta dorita prin intermediul campului "Template".

Puteti insera o imagine in cadrul fiecarui document. Importati imaginea prin intermediul butonului "Importa imagine". Imaginea trebuie sa fie in format gif, jpg sau png. Sunt suportate imagini cu transparenta. Odata importata imaginea, o versiune micsorata va aparea in coloana stanga. Dati "click and drag" pe aceasta imagine si pozitionati-o unde doriti pe factura. Nu va obtura textul existent pe factura, fiind inserata ca fundal.

Calitatea imaginii inserate in document se poate controla prin intermediul campului rezolutie. Cu cat setati o rezolutie mai mare cu atat imaginea va aparea mai mica pe document si in acelasi timp va fi mult mai clara la printare. Din aceasta cauza, recomandam sa importati in aplicatie imagine relativ mari carora sa le setati rezolutia in aplicatia de la 150 in sus. Nota: unitatea de masura pentru rezolutie este dpi, acceasi folosita in programele grafice.

Salvarea setarilor pentru un anumit document se face numai dupa ce ati dat click pe butonul "Salveaza". Daca selectati un alt tip de document fara a salva setarile curente, acestea vor fi pierdute.
Operatiuni baza de date

Exportati baza de date dand click pe "Export". Se va deschide o fereasta unde veti putea selecta locatia in care va fi salvata baza de date ca fisier cu extensia ".eco". Aplicatia va sugera un nume de fisier pe baza datei calendaristice in care se face operatiunea de export dar il puteti modifica in ce doriti dvs.

Importati baza de date dand click pe "Import". Selectati din fereastra deschisa un fisier ".eco" exportat anterior. In momentul in care baza de date a fost importata cu success toate setarile, datele introduse vor fi rescrise cu cele din baza de date importata. Aceasta operatie nu este reversibila.
Lucru in retea

Pentru activare lucru in retea, exportati intai baza de date intr-un fisier .eco (vezi operatiuni baza de date). Faceti acest fisier disponibil in retea la toti utilizatorii programului.

Dupa acest pas, fiecare utilizator in aplicatia sa locala Economis, sectiunea "Lucru in retea" trebuie sa selecteze locatia noua a bazei de date dand click pe "activare locatie" si selectand fisierul .eco aflat acum in retea.

Daca doriti sa reveniti la utilizarea unei baze de date locala, la care nu mai au access alti utilizatori, dati click pe "Dezactivare".

Economis suporta operatori multipli cu drepturi diferite asupra aplicatiei. Astfel puteti seta operatori ce nu pot decat adauga produse, alti decat emite facturi sau genera rapoarte, etc. Exista 5 zone de access ce pot fi combinate pentru fiecare operator: produse, clienti, rapoarte, setari. Indiferent de nivelul de access, un operator isi poate modifica datele proprii prin intermediul formularului de modificare operator.
Asistenta

Daca aveti probleme in rularea aplicatiei, aceasta sectiune poate ajuta mult in identificarea problemei. Trimiteti raportul de constatare impreuna cu denumirea companiei pentru care aveti suport tehnic dand click pe "Trimite raport". Daca doriti sa vedeti ce anume contine raportul trimis dati click pe "Afiseaza raport".

Pe baza raportului primit va vom contacta telefonic cu ajutorul datelor de contact ce le aveti inregistrate la noi pentru a remedia impreuna problema.
Activare aplicatie

In momentul in care doriti sa treceti de la Economis Gratuit la Economis PRO completati formularul de comanda. Pe baza acestuia veti primi o factura proforma.

Odata confirmata plata veti primi prin email un cod de activare pe care il veti introduce in aceasta sectiune. Codul de activare va ridica restrictiile de functionalitate existente in Economis Gratuit transformandu-l in Economis PRO.
Functionalitati noi v1.40:
- in cadrul formularului optional de autentificare utilizator pe baza de username si parola, parola nu mai este limitata decat la litere, putand contine orice caracter alfanumeric

Functionalitati noi v1.39:
- formatul documentului "chitanta fiscala" a fost completat cu campuri aditionale privind datele de inregistrare juridica si fiscala ale platitorului, conform preverilor Ordinul Ministerului Economiei si Finantelor nr. 3512/2008 privind documentele financiar-contabile care a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 870 din 23.12.2008 si a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2009.
- la printarea sau exportul registrului de casa, sumele totale au acum decat 2 cifre dupa virgula

Functionalitati noi v1.36:
- import curs BNR in cadrul facturilor
- rapoarte noi comparative privind scadenta facturi pe clienti, sume de incasat, zile intarziere, etc.
Detalii
In format PDF:
- factura
- proforma
- aviz
- fisa gestiune
- registru de casa
- dispozitie de incasare / plata
Detalii
Imagini cu aplicatia Economis:
- stocuri,
- clienti,
- facturare,
- rapoarte,
- setari aplicatie. Detalii
Program gratuit | Module disponibile | Documentatie | De ce economis? | Contact
©2009 Emax Media S.R.L.   Prin utilizarea acestui site sunteti de acord cu termenii si conditiile de utilizare.
Tel: 021-2105366, Fax: 031-1028000